NB: Denne artikkelen ble lansert 1. april og er dessverre en aprilsnarr. Les mer her.

Skipnes har utviklet plastemballasje som skaper global oppmerksomhet.

Se film nederst i saken, med respons på smaken av vår spiselige plast.

Vi har i lang tid jobbet med å løse problematikken rundt plastavfall/restavfall. Plastemballasje med papiretikett skal sorteres som restavfall (skal den sorteres som plastavfall kan du benytte etikett i samme homogene plastmaterial som resten av emballasjen).

I forbindelse med utvikling av bionedbrytbare plastetiketter til plastemballasje, endte vi opp med et usannsynlig og banebrytende produkt med langt flere bruksområder enn antatt. Utgangspunktet var at vi som et markedsstunt skulle utvikle spiselige etiketter, men underveis i prosessen oppdaget vi at vi så toppen av et isfjell.

Vi hadde utviklet en fullt konsumerbar plastfilm – som kan benyttes i all slags emballering i materialer fra LDPE til PET. Dyptrekking, plastposer, jogurtskjeer og så videre.

Vi benytter en polypropylenfilm kombinert med sukkerrørsirup og maisstivelse, og gjennom flere kjemiske prosesser fjernes farlige avfallsstoffer og vi sitter igjen med et særdeles bærekraftig plastprodukt.

Se responsen på vår spiselige plastemballasje her:

For å demonstrere mulighetene denne emballasjen gir, har vi tilsatt smakene «banana split», «kaffe latte» og «sodd» og testet forbrukernes villighet til å gå for denne måten å gjenvinne emballasjen på.

«Delikat smak og spennende konsistens!»
«Dette kunne jeg spist til kveldsmat»
«Banana split-plast passer utmerket til sitronsorbet og vaffelkjeks»

Vil du vite mer? Klikk her.