Skipnes’ siste investering er en Ravenwood COM500 coater. Det innebærer at vi vil ha egen produksjon av såkalte linerless labels (belte-etiketter/sleeves uten bakmaterial) – midt i landet.

«Etikett rundt forpakningen» er en enkel forklaring på denne løsningen. Den går som et belte hele veien rundt emballasjen, festet med noen tynne limstriper. Dette kalles gjerne sleeve eller linerless label.

Med egen produksjon midt i Norge, ren sone og lavmigrasjons trykkfarger i all produksjon, vil vi ha en enestående posisjon i det skandinaviske markedet. Vi skal være den tryggeste og mest fleksible etikettleverandøren. Med ISO 9001 og ISO 14001-sertifiseringer befestes dette.

Hvorfor linerless fra Skipnes?

Med forbrukernes og myndighetenes stadig sterkere krav om bærekraftige produkter, er det naturlig at vi til enhver tid tilbyr de mest bærekraftige løsningene til industrien. I tillegg kreves det mer og mer informasjon på emballasjen.

Noen av fordelene med våre linerless labels:

  • Miljøvennlig – ingen bakpapir som må kastes/sorteres
  • Korte leveringstider – med produksjon midt i landet
  • Kostnadseffektivt – uten bakmaterial blir rullvekten lavere. Lavere CO2-utslipp under transport og kortere innrettingstid
  • Merkevarebygging – skiller seg ut fra andre alternativer
  • Godkjent for bruk på matvarer
  • Større flater for design og informasjon
  • Norsk verdiskapning – produksjon i Norge

Vi presiserer at vi har levert linerless labels i flere år, med mellomleverandører utenlands. Vi er stolte av å nå ta produksjonen til Norge. Vår Ravenwood COM500 coater vil være på plass i løpet av våren 2020.

Hvordan får man etiketter uten bakpapir?

Denne maskinen produserer sleeves uten lim. Limet påføres etter trykk i tynne striper. På front påføres tynne silikonstriper. Dermed behøves ingen bakmaterialer (verken papir eller plast). Bærekraftig, fleksibelt, designpositivt og uttrykksfullt.

Du har sikkert sett det i butikken, en plastskål med mat, og et magebelte av kartong eller plast rundt. Denne form for emballering har tatt Norge med storm den siste tiden, så vi er fornøyde med å kunne tilby linerless labels produsert på norsk jord.

Om dere allerede benytter bakpapirfrie etiketter/linerless labels, er det 100 % risikofritt å benytte Skipnes sin helnorske produksjon. I tillegg foregår all vår produksjon i ren sone og med lavmigrasjonsfarger – som eneste leverandør i hele Skandinavia. Vi er også både ISO 14001- og ISO 9001-sertifisert.

Vi tar ingen sjanser med maten!

Kraftige investeringer

Fra før har vi allerede gjort flere store investeringer de siste to årene, og tilbyr stor bredde og fleksibilitet for de fleste etikettløsninger. Både trykkmetoder (flexo, digital) og etterbehandlingsmuligheter, enten du vil ha det funksjonelt eller virkelig lage bakoversveis i varehylla.

PS: Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert.